Over Annelotte

Geboren in Nijmegen, gestudeerd in Utrecht en sinds 2004 terug in Rivierenland, nu in de West-Betuwe. Na de middelbare school respectievelijk psychologie en theaterwetenschap gestudeerd en in 1989 afgestudeerd als doctorandus in de documentaire.

In 1991 begon ik als zelfstandig ondernemer onder de naam AV Research & Redactie. Ik deed research en productie voor documentairemakers, was redacteur kunst & cultuur bij de VPRO, VARA en AVRO en schreef over film in diverse publicaties.

In 1999 ging mijn eerste eigen film Tchau Brasil in première op het IDFA in Amsterdam. En sinds een jaar of tien geef ik colleges, workshops en trainingen en begeleid ik individuele filmmakers/auteurs in de verschillende fases van de productie.

De naam AV Research & Redactie dekt de lading al lang niet meer, maar het bedrijf is springlevend. De lijn is duidelijk: vanuit werkzaamheden die vooral dienstbaar zijn aan de producties van anderen, ging ik mijn eigen filmverhalen vertellen, en ontdekte ik vervolgens dat het delen en doorgeven van kennis en ervaring en het inspireren van mensen mij veel voldoening geeft. Ik ging opleidingen volgen bij 3PK (paardencoaching), Bureau Wind (systemische paardencoaching) en Coachboulevard (erkende leergang individueel coach – St!r). En zo ontstond het nieuwste onderdeel van AV Annelotte Verhaagen: coaching (met paarden). Hier begeleid ik mensen bij het ontdekken en ontwikkelen van de kracht in hun eigen verhaal.