Cursus Documentaire (vervolg) gaat online door v.a. 6-2-2021

Wanneer: zaterdag 6, 13, 20, 27 februari 2021 | 10:30-13:00

Op verzoek van cursisten van de cursus ‘Documentaire maken in de praktijk’ organiseren we toch een korte vervolgcursus Documentaire in de praktijk, maar dan online. Dus wil jij een extra stap zetten bij het maken van je eigen docu, web-video, videopitch, levensverhaal of videoblog, schrijf je dan in via het onderstaande formulier.

Steeds meer mensen maken in hun werk of privé gebruik van video. Terecht, een beeld zegt immers meer dan 1000 woorden, zegt men wel eens. De apparatuur is meestal wel voorhanden: met de huidige camcorders en smartphones kan je aardige beelden maken. Maar het valt nog niet mee om een echt mooi filmpje te maken. Of het nu gaat om een serieus plan voor een artistieke documentaire, een webvideo of een home-movie, er is een aantal basisregels en trucs, die ervoor zorgen dat je ondanks beperkte middelen toch een film maakt die het aanzien (en horen) waard is. In deze cursus leer je het beste uit je camera te halen (dit kan uiteraard ook een smartphone zijn) en een sterk verhaal te vertellen in beeld en geluid.

De cursus gaat uit van een bescheiden instapniveau: je hebt ervaring met filmen en monteren (met eenvoudige middelen) en wilt een stap verder komen. Aan het begin van de cursus worden de wensen en doelen van de deelnemers geïnventariseerd, zodat de cursus zoveel mogelijk daarop afgestemd kan worden. Tijdens de online bijeenkomsten is er veel ruimte voor interactie en leren van het kijken naar elkaars werk.
De cursisten werken met hun eigen apparatuur. Huiswerk naar eigen inzicht.

Voor info en aanmelden: zie https://www.filmenmetjesmartphone.nl/vervolgcursus-documentaire-online-v-a-6-2-2021/