Opstellingen met paarden

Op 11 september verzorgen Johan Caneel en Annelotte Verhaagen weer een ochtend (9.30-12.30) met opstellingenwerk met behulp van paarden. Iedereen die wil kennismaken met deze manier van werken of een persoonlijke vraag wil inbrengen, is welkom.

Systemisch werken/opstellingenwerk met paarden richt zich niet alleen op de deelnemer in de bak maar op zijn/haar totale systeem (denk daarbij aan een familie of een organisatie). Het paard is als intuïtief kuddedier heel gevoelig voor systemische informatie. Hij zal in relatie met de mens vaak reageren op hetgeen wat de deelnemer niet kan of wil waarnemen en kan bepaalde elementen uit het systeem representeren. Je zou kunnen zeggen dat het paard daarbij een brug slaat tussen het bewuste en het onderbewuste van de mens. Het paard wil als het ware een systeem compleet maken. De coach/begeleider benoemt wat hij/zij ziet en stelt vragen, waardoor bepaalde patronen zichtbaar worden.

Iedereen die geïnteresseerd is in deze manier van werken en die het zelf eens wil ervaren, kan zich inschrijven. Je kunt in elk geval deelnemen als representant, en als je een persoonlijke vraag hebt, kun je die kenbaar maken. Via loting wordt dan bepaald wiens vraag in een opstelling aan de orde komt. Deze ochtend is een samenwerking tussen systemisch coach Johan Caneel en paardencoach Annelotte Verhaagen. Zij hebben samen een gedegen opleiding en ervaring in het (systemisch) coachen van mensen (met behulp van paarden).

Aantal deelnemers: 6-10. Kosten: 37,50 per persoon, inclusief koffie/thee. Ervaring met paarden is niet nodig. Meer info en aanmelden: www.annelotteverhaagen.nl of www.johancaneel.nl