Opstellingen met paarden 23 december 2015

Op woensdag 23 december organiseren we, voor de laatste keer dit jaar, een ochtend (familie)opstellingen met paarden en aansluitend een lunch. Een unieke gelegenheid om aan het einde van het jaar 2015 nog eens te kijken naar de plek waar je nu staat. Welk verlangen koester je voor het nieuwe jaar en wat zou je achter je willen laten? Vragen waarbij paarden kunnen helpen een antwoord te vinden.

Bij systemisch werken (opstellingenwerk) kijken we naar de vraag van de deelnemer vanuit het perspectief van het systeem waar hij of zij deel van uitmaakt. In elk systeem – of het nu gaat om een familie, een team of een organisatie – geldende de drie principes van binding (ergens bij horen), ordening (een plek hebben) en balans tussen geven en nemen. Met behulp van het paard, dat heel goed laat zien waar de spanning zit, gaan we op zoek naar de patronen die in een systeem optreden.

Iedereen die geïnteresseerd is in deze manier van werken en die het zelf eens wil ervaren, kan zich inschrijven. Je kunt in ieder geval deelnemen als representant, en als je een persoonlijke vraag hebt, kun je die kenbaar maken. Via loting wordt dan bepaald wiens vraag in een opstelling aan de orde komt. Ervaring met paarden is niet nodig (er wordt niet op het paard gereden).

Deze ochtend komt tot stand in samenwerking tussen paardencoach Annelotte Verhaagen en systemisch coach Johan Caneel. Zij hebben samen een gedegen opleiding en ervaring in het (systemisch) coachen van mensen (met behulp van paarden).

Locatie: Waardenburg (exacte locatie wordt na aanmelding doorgegeven)
Tijd: 9.30-13.30 uur
Aantal deelnemers: 6 – 12
Kosten: € 50,00 per persoon, inclusief koffie/thee en een uitgebreide lunch.

Meer info en aanmelden: info@annelotteverhaagen.nl, 06-29022848, www.annelotteverhaagen.nl of www.johancaneel.nl