Workshop Paardencoaching 21-5-16

Op zaterdag 21 mei is er weer gelegenheid om te ervaren wat paarden kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van mensen in een workshop Kennismaken met Paardencoaching door Annelotte Verhaagen.

Loop je regelmatig tegen dezelfde vragen of problemen aan? Ben je op zoek naar je eigen stijl in het aansturen van mensen? Vraag je je af waarom je zo moeilijk nee kunt zeggen? Ben je je bewust van hoe je overkomt op anderen? Paardencoach Annelotte Verhaagen: “In mijn coaching begeleid ik mensen die vragen of leerdoelen hebben op het gebied van persoonlijke ontwikkeling of werkgerelateerde zaken. Ik doe dat niet alleen maar met behulp van een paard. Een sessie vindt niet plaats in een kantoor, maar (buiten) in een paardenbak. Dat zijn mensen niet gewend en daarom begin je een coachsessie al met letterlijk en figuurlijk een frisse blik.”

In een coachsessie word je uitgenodigd tot reflectie, waarbij jouw eigenheid en (onontdekte) talenten centraal staan. Het contact met het paard fungeert daarbij als metafoor voor het dagelijks leven. “Met dit verschil, dat een paard niet oordeelt: zijn feedback is soms confronterend, maar altijd waardevrij. Dat vind ik een heel mooi uitgangspunt. Ik vind ook dat het niet aan mij is om mensen te vertellen wat ze moeten doen, ik schep de randvoorwaarden waarin mensen zich veilig en vrij voelen om naar zichzelf te kijken.”

In de workshop komen verschillende werkvormen voorbij, van meer opdrachtgerichte coaching tot systemisch werken. Deelnemers bepalen zelf of ze observeren of zelf een ervaring met het paard opdoen. Ervaring met paarden is niet nodig (er wordt niet op het paard gereden).

Locatie: Waardenburg, tijd: 13.30-16.30 uur, kosten 37,50 p.p. Info en aanmelden: info@annelotteverhaagen.nl of 06-29022848.